Formula 1 VPN-Suomi

Luokka: Luokittelematon

Luokittelematon

Sinne päin

05.03.2013, timokoti

Aarni ei juurikaan myönnä olevansa väärässä. Kotiväki saakin usein nauttia Aarnin musiikkiesityksistä uusin sanoin; Madagascar-elokuvan ”you gotta move it, move it” on Aarnin mielestä ”voi että muumit, muumit” Tuiki tuiki tähtösen engl versiossa ”up above the sky so high” Aarni laulaa ”abben babben sky” Sohvalta syöksymiseen kuuluva ”banzai”-huuto, on Aarnin mielestä ”bonzai” Äiti on kyllä …

Luokittelematon

Erottelua?

05.03.2013, timokoti

Kotona oli pienet juhlat. Aarni oli hyvin innoissaan. Hän kutsui kaikki ruokapöytään huutamalla: ”Tervetuloa syömään kaikki naiset ja ihmiset!”

Luokittelematon

Sehän se 2

01.02.2013, timokoti

Matias auttoi äitiä lajittelemaan pyykkiä. Äidin imetysliivien suoja oli tipahtanut lattialle. Matias huomasi ja nosti sen: ”Äiti, tässä on sinun maidonestimesi.”

Luokittelematon

Sehän se

01.02.2013, timokoti

Aarni leikin Gretan kanssa juoksuleikkiä. Hetken kuluttua Aarni lysähti sohvalle äidin viereen: ”Minulta loppui happeet.” Äiti: ”Siis tarkoitatko, että loppui happi?” Aarni: ”Joo, niinhän minä sanoin – happeet!”

Luokittelematon

Tikulla silmään

29.01.2013, timokoti

Äiti järjesteli valokuvia laatikoihin. Poikien kanssa katseltiin lasten vauvakuvia ja äiti vähän herkisteli. Kuvapinosta löytyi myös kuva, jossa äiti leikkaa Matiaksen hiuksia. Kuvassa Matias näyttää hieman tuskaiselta. Matias syyttävästi: ”Sinä leikkasit minulle kerran haavan korvan taakse ja kerran sinä myös leikkasit minun sormeani, kun leikkasit minun kynsiäni.” Äiti vähätteli asiaa, eikä pitänyt tällaistä onnettomuusmäärää suurena …

Luokittelematon

Ei kelpaa

29.01.2013, timokoti

Aarnia harmitti. Hän olisi halunnut leikkiä yläkerran leikkihuoneessa, muttei yksin. Isällä ja äidillä oli töitä alakerrassa, eikä Indrakaan joutanut. Pitkällisen mankumisen jälkeen Matias myöntyi: ”No hyvä on Aarni, minä voin tulla.” Aarni: ”Eii.. minä haluan jonkun ..ihmisen.”

Luokittelematon

Kylpylätunnelmia

23.01.2013, timokoti

Äidin kaikkien aikojen lempileikki lasten kanssa on poikien ideoima kylpyläleikki saunomisen yhteydessä pesuhuoneessa. Siinä äiti istua nököttää jakkaralla ja pojat puhaltelevat vaahtopyssyllä vaahtoa äidin päälle ja huuhtelevat sitten sitä vaahtoa pois erinäköisillä vempaimilla. Tämä kaikki tapahtuu sulassa sovussa ja harmonisen tunnelman vallitessa. Sodasta ja taistelusta ei tietoakaan. Myös pieni Greta osallistuu vaahdon levittelyyn ja yleiseen …

Luokittelematon

Empatiaa

11.01.2013, timokoti

Äiti poti sohvalla vatsatautia. Aarni sai taistelukohtauksen ja hyökkäsi äitiä kohden nyrkit ojossa. Äiti kielsi riehunnan lähellään selittäen vatsansa olevan kipeä. Aarni katsoi myötätuntoisesti: ”Ai jaa, no minä voin lyödä sitten ihan jalkoihin vaan.”

Luokittelematon

Lomakävelyä

04.01.2013, timokoti

Äiti ehdotti joululoman viimeisenä arkipäivänä pojille, että lähdettäisiin ruokakauppaan. Pojat suhtautuivat ehdotukseen myönteisesti ja alkoivat pukea. Aarni: ”Mennäänkö lentokoneella vai helikopterilla?” Äiti: ”Öö.. Kävellen?” Aarni: ”Eiii! Minä olen kuullut, että lomalla aina lennetään!”

Luokittelematon

Huolella testatut

25.12.2012, timokoti

Aarni ilmoitti päivällispöydässä tietävänsä, että hänellä on rautahampaat. Äiti selitti, että kolmivuotiailla on lähes poikkeuksetta vielä maitohampaat. Aarni ei uskonut: ”On minulla rautahampaat! Ne on niin kovat. Ja minä tiedän sen myös siitä, että aina kun minä puren isää, hän sanoo ”au”.

Luokittelematon

Äidin kauneus

25.12.2012, timokoti

Aarni katseli äidin aamupuuron laittoa: ”Äiti, sinä olet kaunis.” Äiti ilahtui suuresti kohteliaisuudesta, mutta halusi kuitenkin turhamaisena lisätäsmennystä: ”Ai, mistä kohdasta?” Aarni: ”No tuosta vetoketjusta, se on niin ihanan kiiltävä.”

Luokittelematon

Tonttujuttuja

21.12.2012, timokoti

Matias ja Aarni nahistelivat. Isä veti esiin vanhan kunnon tonttukortin: ”Hei pojat, muistakaa, että tontut kurkkii ikkunan takana. Tontut eivät tuo lahjoja sellaisille lapsille, jotka kiusaavat toisiaan.” Matias tulistui: ”Tuo ei ole totta! Me riideltiin Aarnin kanssa koko viime vuosi ja silti saatiin lahjoja!”

Luokittelematon

Mennyttä kalua

05.12.2012, timokoti

Matias huomasi, että äidin jalkapohjat olivat jonkin verran ryppyiset. Siitä Matias päättelikin sitten sujuvasti, että äiti onkin jo melkoisen vanha. Matias katsoi säälivästi äidin jalkoja: ”Niin, se huono puoli sinussa on, että liikenteessä on aika vaarallista sinulle, kun sinä voit hyytyä vaikka keskelle suojatietä.”

Luokittelematon

Uskonkäsityksiä

05.12.2012, timokoti

Matiaksen eskarissa oli ollut aamuhartaus. Eskarin päätyttyä poika oli hieman allapäin. Äidin kysyessä syytä harmiin, Matias sanoi, ettei haluaisi joutua taivaaseen. Äiti kiinnostui aamuhartauden sisällöstä ja halusi lisätietoa Matiaksen taivaskielteisyydestä. Matias: ”No kun minä en vaan tykkää korkeista paikoista.”